Молът

Велики цивилизации са възниквали и изчезвали. Египтяните оставили след себе си пирамидите, инките своите храмове, в центъра на всеки западно европейски град ще видите да се извисява катедрала, църквата е и в центъра на най-затънтените български села. 

Баланс между работа и личен живот

Баланс между работа и свободно време? Нищо по-лесно от това. Само Google може да ви даде повече от 18 500 000 отговора как, за по малко от 0.29 секунди. Защо при толкова много решения  познаваме толкова малко хора постигнали баланс в живота си.

Силата на съмнението

Една от големите клопки, в които ни вкарва ума, това е да изрисуваме картина на бъдещето в най-големи детайли. Всяко наше предположение се нуждае от поредица други предположения, които да бъдат във взаимовръзка, да не си противоречат и да следват логично едно от друго. Бидейки съотносими към някакъв бъдещ момент, тези предположения са податливи на друго силно качество на ума – съмнението.

Как да оценим себе си, живота който живеем с разбираеми примери

Защо изобщо човек, като мен , пише такива глупости? Кога се замисляме и би трябвало да мислим по тези въпроси?

Когато човек взима важни решения в живота, той се опитва да намери и оцени приблизително своето бъдеще и реално своето настояще, но често пропуска най-важните неща в живота, които до преди е приемал за даденост, а после с огорчение разбира че ги е загубил.

Да изгубиш всичко

Разглеждам сайта за на частните съдебни изпълнители и се натъкнах на атрактивна обява за публична продан. Когато отворих обявлението видях, че разпродават имуществото на човек, които познавам. Разпродават всичко -  бизнеса , с който храни семейството си, автомобила му, домa, в който живее.  

Приоритетите в живота

Днес получих най-хубавия съвет. Получих го от човек, на когото самия аз съм го дал преди години. И съветът е много прост – следвай приоритетите в живота. Връщам лентата назад за да се сетя какъв бях, когато аз следвах този принцип и какво се случи. Както казват американците, ажеба да видим How did we get there. Тогава автобиграфията ми беше половин лист. Днес чета седем страници от дипломи, сертификати и гръмки позиции, отговорности, които съм поемал.

Pages